LüBNAN, PARIS BüYüKELçISI'NI şIDDET VE TECAVüZ IDDIALARı SONRASı GERI çEKTI

Lübnan, Paris Büyükelçisi'ni Rami Advan'ı tecavüz ve şiddet iddialarının ortaya atılmasından sonra geri çekme kararı aldı.

Lübnan, hakkında tecavüz ve şiddet iddiaları ortaya atılan Paris'teki Büyükelçisi Rami Advan'ı geri çağırdı.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, 4 Haziran'da Advan hakkındaki suçlamaları soruşturmak için Beyrut'tan Paris'e gönderdiği heyetin çalışmaları hakkında bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, heyetin, hakkındaki iddiaların şeffaf bir şekilde soruşturulması neticesinde Advan'ın Beyrut'a geri çağrılmasına karar verildiği kaydedildi.

Ayrıca, Advan'ın yerine Maslahatgüzar olarak Ziyad Taan'ın atandığı ve değişikliğin Fransa Dışişleri Bakanlığı'na da iletildiği ifade edildi.

ADVAN HAKKINDAKİ İDDİALAR

Lübnan'ın Paris Büyükelçiliği'nde çalışan 31 yaşındaki bir kadın, Haziran 2022'de Advan'ın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek Paris'te dava açmıştı.

Yine 28 yaşındaki bir kadın şubat ayında Advan hakkında quot;şiddet uyguladığıquot; iddiasıyla dava açmıştı.

Fransa Adalet Bakanlığından yetkililer, 3 Haziran'da ülke medyasına yaptıkları açıklamalarda, Advan'ın hakkındaki quot;tecavüz ve şiddetquot; iddiaları nedeniyle açılan davalarda yargılanabilmesi için Lübnanlı Büyükelçi'nin dokunulmazlığının kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, 4 Haziran'da, Advan hakkındaki quot;tecavüz ve şiddetquot; iddialarını soruşturmak üzere Fransa'ya bir heyet göndereceğini açıklamıştı.

2023-06-08T14:18:59Z dg43tfdfdgfd