FAşIZME KARşı OMUZ OMUZA!

B.

Bu seçim bir referandumdur diyenler çok da yanlış bir şey söylemiyordu aslında. Referandum sonuçları bir hakikati ortaya koydu: 21 yıllık iktidar yorgunluğuna, tuzaklarına, enflasyonun yaşamı zorlaştırmasına rağmen ne Kılıçdaroğlu ne CHP Türk milleti açısından bir alternatif, bir çıkış yolu, bir seçenek değildir! Vaat etmediği absürtlük, koltuk sözü vermediği siyasi, yanına çekmediği marjinal kalmamasına rağmen Kılıçdaroğlu kaybetti! Yanında asla birleşmez denilenlerle yol yürüdüğü halde kaybetti. Referandum sonuçları açık: CHP Türkiye için bir seçenek değildir!

Elbette demokrasi seçimden fazlasıdır; fakat demokrasi seçim artı birtakım prensipler demektir.

Sürekli kaybettikleri seçimleri önemsizleştirmek, halkı tahkir etmek, ikincil faktörleri birincil faktörlerin önündeymiş gibi yorumlayanların yegane başvuru yolu oldu. Hadi abartmayayım, yorumlamadılar, düpedüz tezvirat yaptılar!

Propaganda süreci iyisiyle kötüsüyle son buldu. Pek çok ayıp pek çok terbiye dışı şey gördük. Hepiniz biliyorsunuz, saymakla bitmez. Fakat bence Kılıçdaroğlu ve şurekasının haletiruhiyesini en iyi yansıtan ayıp, Kılıçdaroğlu'nun 'bana oy vermeyecekler sandığa gitmesin' sözüydü.

'Delegelerim, altılı masadaki ortaklarım, seçmenim, sanatçılar, sepetçiler bu seçim sürecinde hep oyuncağım oldu, ey vatandaş sen de iradeni sandığa yansıtma, sen de oyuncak ol' demekti bu söz.

Normal şartlar altında bir siyasi 'görüşün her ne olursa olsun sandığa git, fikrini, iradesini ortaya koy' demesi gerekirdi.

Sevgili Erem Şentürk'ün o güzel formülasyonu ile ifade edelim: 'Faşizm kimsenin konuşmadığı bir sistem değildir, aksine faşizm herkesin konuşmak zorunda olduğu ve aynı şeyi söylemek zorunda olduğu bir sistemdir.'

Haydi konuşacaksınız sanatçılar diye baskı kuran, kendi istediklerini söylemeyenleri insan yerine koymayan faşizan bir zihniyete karşı Erdoğan büyük bir zafer kazandı. Cumhur İttifakı faşizme karşı omuz omuza verdi ve kazandı.

Hayırlı, uğurlu olsun.

2023-05-29T04:04:37Z dg43tfdfdgfd