EN GENç FINANS PROFESöRü HAFIZE GAYE ERKAN MERKEZ BANKASı YOLUNDA!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in atanmasının ardından Merkez Bankası’nın başına Hafize Gaye Erkan’ın gelmesi bekleniyor. ABD’de yaşayan ve “en genç finans profesörü” unvanını kazanan Erkan’ın kabinenin atanmasının ardından dün ABD’den Ankara’ya geldiği öğrenildi. Erkan, atanması halinde Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak.

Yurt dışında önemli bir finans kariyerine sahip olan ve dün Türkiye’ye geldiği belirtilen Erkan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Erkan, atanması halinde, Merkez Bankası tarihindeki ilk kadın başkan olacak. 1982 doğumlu olan Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle tamamladıktan sonra ABD’deki Princeton Üniversitesi’nden kabul edildi.

Bu üniversitede iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olan Erkan, “en genç finans profesörü” unvanını kazandı. Erkan, Princeton’ın ardından, ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’ta görev aldı.

Burada yaklaşık dokuz yıl çalışan Erkan, devlet idaresine geçen First Republic Bank’ta tepe yöneticisi olarak yer aldı. ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany ve Co.’da da iki yıl yönetim kurulu üyeliği yapan Erkan, halen küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

2023-06-05T05:21:14Z dg43tfdfdgfd