ANKARA'YA KARşı HAREKETE GEçTILER... YUNAN MEDYASıNDAN SKANDAL MANşET

CNN Yunanistan, 'Türkiye ve Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren general' başlığıyla bir haber yayımladı. Yunan Ethnos gazetesi ise Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği F-16 savaş uçaklarını engellemek isteyen Yunan lobisinin harekete geçtiğini bildirdi.

6 Şubat'ta yaşanan depremlerinin ardından Türk - Yunan ilişkileri arasında yeni bir sayfa açılırken Türkiye ve Yunanistan'daki seçmenler bir hafta arayla sandığa gitti. Seçim döneminde de bu bahar havası devam etti.

Yunan medyası, Ankara ve Atina'nın sakin bir yaz mevsimi geçirmek üzere resmi olmayan bir uzlaşmaya vardığını ifade etti. Medya, sonbahara kadar Ege Denizi'ndeki tatbikatların iptal edildiğini belirtti. Ancak seçimlerin geride kalmasıyla birlikte, Ege Denizi'ndeki hava değişmiş gözüküyor.

Yunan Ethnos gazetesi yayınladığı haberde; Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği F-16 savaş uçaklarını engellemek isteyen Yunan lobisinin harekete geçtiğini bildirdi.

'TÜRKİYE'Yİ DURDURUN'

Haberde; Helen Amerikan Liderlik Konseyi'nin (Hellenic American Leadership Council - HALC), ABD Kongre'sinde Türkiye'ye yeni F-16 jetleri ve modernizasyon kitleri verilmemesi için kampanya başlattığı söylendi.

Kendi senatör ve milletvekillerine mektup yazan Yunan lobisi HALC, mektupta Türkiye'yi durdurulmasını talep etti.

Kongre'nin Türkiye'ye savaş uçağı satışını durdurma yetkisine güvenen Yunan lobisi, Ankara'nın Yunanistan'ı tehdit eden yayılmacı politikasının devam ettiğini savunuyor.

Ethnos gazetesi, Başkan Joe Biden'ın Türkiye'nin talebine yeşil ışık yaktığını hatırlatarak; Yunan lobisinin söz konusu mektuplara gerekçe olarak Türkiye'nin yeni Savunma Bakanı Yaşar Güler'in ettiği yemini gösterdiğini de ekledi. Gazete, Genelkurmay Başkanı Güler'in 'Mavi Vatan'ı korumak için yemin ettiğini ifade ederken; CNN Yunanistan, haberi skandal bir başlıkla yayınladı.

CNN Yunanistan'ın, 'Yaşar Güler: Türkiye ve Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren general' başlığını attığı haberde; Bakan Güler'in birkaç gün öncesine kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başında olduğunu şimdi ise Savunma Bakanı koltuğuna oturduğunu yazdı. Atina'nın ise 'bir bulmacanın şifrelerini çözmeyi' denediğini yazdı.

Güler'in Atina'da daha az tanınan bir isim olduğu belirtilen ve üst düzey Yunan askeri kaynakların Yaşar Güler'i ılımlı ve göze batmayan bir subay olarak tanımlandığı ifade edilen haberde; 'O bir İslamcı, sır tutan ve bütün selefleri gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm emirlerini sadakatle yerine getirecek pozisyonda' sözleri kullanıldı.

Haberde; Ağustos 2020'de Oruç Reis fırkateyni ile Yunan savaş gemisinin karşı karşıya geldiği anda dönemin Savunma Bakanı Akar'a Türk donanmasının tümünü Yunan donanmasına karşı konuşlandırmayı öneren kişinin Yaşar Güler olduğu iddia edildi.

SAVAŞ DAVULLARINI ÇALDI

Dönemin Genelkurmay Başkanı Güler'in 'savaş davullarını' çalan kişi olduğu söyleyen CNN Yunanistan, Güler'in komutanlarına cesur hareketlere imza atma ve Yunan donanmasını taciz emri verdiğini de öne sürdü.

Verilen bütün emirlerin, tüm Ege'nin alev almasına sebep olduğunu savunan televizyon, geçen yıl ilkbaharda yaşanan Türk - Yunan geriliminden de Yaşar Güler'i sorumlu tuttu. Haberde, 27 Nisan 2022'de Türk savaş uçaklarının 42 kez Yunan adaları üstünde uçtuğu iddia edildi.

Eski Genelkurmay Başkanı'nın görev süresinin geçtiğimiz aylarda uzatıldığını söyleyen CNN Yunanistan, Yaşar Güler'in Savunma Bakanı olarak atanmasının Erdoğan'ın uzun süredir aklında olduğunu vurguladı.

2023-06-08T17:38:40Z dg43tfdfdgfd