ABD: İSRAIL ILE NORMALLEşMENIN GENIşLETILMESINDE KILIT ROL OYNAYACAğıZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin Orta Doğu ülkeleri ile İsrail arasındaki normalleşme kapsamının genişletilmesinde kilit rol oynamaya devam ettiğini yineledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken,, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile başkent Riyad'da gerçekleştirilen DEAŞ'la mücadele küresel koalisyonu toplantısından sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin quot;İsrail'in Ortadoğu'ya entegrasyonunu desteklediğini çünkü bölgenin çıkarlarına hizmet ettiğiniquot; söyledi.

Basın toplantısında Sudan ve Yemen konusuna da değinen Blinken, Suudi Arabistan'ın Sudan'da ateşkesin sağlanması ve Yemen'deki savaşın sona erdirilmesi için yürüttüğü çabalarına övgüde bulundu.

Suudi Arabistan'ın Sudan'daki diplomatik çabalara öncülük ettiğini belirten Blinken, ülkesinin, quot;bölgedeki gerilimi yatıştırmaya ve istikrarı sağlamaya yönelik bu çabaları desteklediğiniquot; kaydetti.

Blinken, Washington yönetiminin, quot;Yemen'de barışı tesis etmekquot; için Suudi ortaklarıyla birlikte çalıştığını aktardı.

Suriye-Arap Birliği konusuna da değinen ve Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünü kınayan Blinken, ABD'nin, Beşşar Esed rejiminin henüz quot;kabulü ve tanınmayı hak etmediğinequot; inandığını söyledi.

Blinken, quot;Suriye'nin Arap Birliği'ne dönmesinin doğru bir karar olmadığına inanıyoruz.quot; diye konuştu.

Basın toplantısında DEAŞ konusuna da değinen Blinken, DEAŞ'e karşı uluslararası koalisyonun, örgütün kontrol ettiği toprakları geri alarak ve liderlerini tasfiye ederek büyük kazanımlar elde ettiğini belirtti ancak buna karşılık Afrika'daki tehlikesinin devam ettiği konusunda uyarıda bulundu.

Blinken, quot;DEAŞ artık eskisi kadar tehlikeli ve tehdit değil ama onunla her yerde, özellikle Afrika'da mücadele etmek için işbirliği yapmalıyız.quot; dedi.

2023-06-08T19:38:38Z dg43tfdfdgfd