YüZDE 50 INDIRIM GELIYOR! ERDOğAN MüJDEYI VERMIşTI, CEP TELEFONU VE BILGISAYARDA INDIRIM, İşTE VERGI MUAFIYETI TABLOSU

Yüzde 50 indirim geliyor. Gençleri sevindirecek gelişme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Türkiye Yüzyılı İçin Atılacak Doğru Adımlar' temasıyla gençlere müjdeleri sıralamıştı. Erdoğan, bilgisayar ve cep telefonu için vergi muafiyeti uygulamasının geleceğinin yanında gençlere ücretsiz internet verileceğini duyurmuştu. Seçimi Erdoğan'ın kazanmasının ardından gençlere verilen müjdeler tekrar aranmaya başladı. 10 GB ücretsiz internet için hangi şartları taşımak gerekiyor? Cep telefonu ve bilgisayar vergi muafiyeti için detaylar neler? Fiyatlara ne kadar indirim olacak? İşte rakamlarla hesaplama tabloları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere bilgisayar ve cep telefonu müjdesi vermişti. Gençlere ücretsiz internet de verilecek. Peki cep telefonu ve bilgisayar fiyatları ne kadar olacak? Ücret internet için hangi şartları sağlamak gerekiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayiyp Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesinde öğrencilere bir defaya mahsus olarak vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma imkanı sağlanacağını duyurmuştu.

12 bin lira ve üzeri cep telefonlarında taksit sayısı BDDK tarafından bu yıl 3 ay olarak belirlendi. Yenilenmiş ürün niteliğindeki telefonlarda ise 12 aya kadar taksit imkanı sağlanıyor.

Vergi muafiyeti sonrası cep telefonu ve bilgisayar alacaklar gençler seçimi Erdoğan'ın kazanmasının ardından detayları merak etmeye başladı.

Vergisiz cep telefonu satışı için düzenleme Genel Seçimler sonrası Meclis'in ilk gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Erdoğan yaptığı açıklamada " "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz." dedi.

VERGİ MUAFİYETİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Vergisiz cep telefonu indiriminden üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler yararlanacak. Bir defaya mahsus olarak cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi kaldırılacak.

VERGİ ORANLARI NASIL?

Özellikle teknoloji ve iletişim çağında gençler en çok cep telefonu ile ilgili gelişmeleri merakla takip ediyor.

Hazihazırda cep telefonlarının vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiyor.

VADE SAYISI YENİDEN DÜZENLENDİ

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı 2023 yılında yeniden düzenlendi. Fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için vade sınırı 12 ay oldu.

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı fiyatı 12 bin lira üzerinde olan cep telefonları için ise 3 ay olarak belirlendi.

YÜZDE 50 İNDİRİM FIRSATI

Cep telefonu vergi muafiyeti tablosunda görüldüğü üzere belirtilen telefonlarda ÖTV, KDV, TRT Bandrol, Kültür ve Turizm Bakanlığı payı düşüldükten sonra yaklaşık yüzde 50 civarında bir indirim dikkat çekiyor.

2023-05-29T06:33:38Z dg43tfdfdgfd