PALU AILESI DAVASıNDA 3 TAHLIYE! TEK TUTUKLU KALDı

Palu ailesi davasında 3 tahliye! Tek tutuklu kaldı

Kocaelinin Körfez ilçesinde, 15 yıl önce Meryem Tahnal (35) ve kızı Melike Tahnalın (8) kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Palu ailesinin 6 üyesinin yargılandığı davada verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu.

DHAnın haberine göre kararın bozulması ile Tuncel Ustael dışındaki tüm sanıklar tahliye edildi.

Kocaelinin Körfez ilçesinde 15 yıl önce Meryem Tahnal ile kızı Melike Tahnalın kaybolması ile ilgili Kocaeli 7nci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan Palu ailesi üyeleri ve damat Tuncer Ustaelin yargıladığı davada sanıklar hakkında karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, sanık Tuncer Ustaeli, canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, hürriyeti yoksun kılma suçundan 4 yıl, kredi kartının kötüye kullanılması suçundan 3 yıl olmak üzere toplam 7 yıl hapis ve 100 lira adli para cezası, Sanık E. Ustaeli kasten öldürmeye yardım etme suçundan 12 yıl 6 ay hapse mahkum eden heyet, H., İ. ve A. Paluyu da, kasten öldürmeye yardım etme ve hürriyetin kısıtlanması suçlarından 14 yıl ikişer ay hapis cezası verilmesine karar vermişti. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan F. Paluya suçun işlendiği tarihte yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

YARGITAY KARARI BOZDU, DAVA YENİDEN GÖRÜLDÜ

Yargıtay tarafından kararın bozulması üzerine yeniden görülen davada, Üstsoy veya altsoydan birini canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçunu işlediğine kanaat getirilen Tuncer Ustaele ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, Meryem Tahnalın hürriyetinden yoksun bırakılması ve kasten öldürülmesine yardım ettiklerine kanaat getirdiği H., A. ve İ. Paluya 14 yıl 2şer ay, E. Ustaele ise 12,5 yıl hapis cezası verdi. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan F. Palu ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TEK TUTUKLU DAMAT KALDI

Tutuksuz yargılanan F. Palunun ardından yaklaşık 2 yıl cezaevinde kalan H. Palu yaşı ve pandemi şartları göz önüne alınarak tahliye edilmişti. Tahliyeler üzerine sanıkların itiraz ettiği dava yeniden görüldü. Yargıtay tarafından verilen son kararda, tutuklu bulunan E. Ustael, İ. Palu ve A. Palu tahliye edildi. Sanıklardan Tuncer Ustaelin ise tutukluluk hali devam ediyor. Sanıkların yargılandığı Meryem Tahnalın kızı Melike Tahnalın kızının öldürülmesi ile ilgili olarak Sakarya Adliyesinde açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

2023-03-31T09:44:04Z dg43tfdfdgfd