Haber

Trending:


Doç. Dr. Ökmen Sümer: İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fay var

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, "İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fay var" dedi. Sümer, "İzmir fayında 2 senaryomuz var. İzmir, son büyük depremini 1688 yılında yaşadı. Ama hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Bu deprem eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde meydana geldiyse ya da...


Gediz Müftülük personeli AFAD eğitiminde

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, afetlere hazır olmak adına Müftülük personeli Kütahya AFAD İl Müdürlüğünde eğitim almaya başladı.


Afganistan'da meydana gelen sel felaketinde yüzlerce kişi evsiz kaldı

Afganistan'ın dağlık bölgelerinden Bağlan vilayetinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle 300'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği, onlarcasının kaybolduğu ifade edilirken evleri tamamen yıkılan yüzlerce ailenin derme çatma çadırlarda barınmak zorunda kaldığı kaydedildi.


Yeni Kaledonya’da Fransa hükümetine karşı protesto: 48 gözaltı

Fransa'ya bağlı Yeni Kaledonya'da yerli halkın seçimler üzerindeki etkisini azaltacak yasa tasarısı protesto edildi. Çıkan olaylarda 50 güvenlik gücü yaralandı, 48 kişi gözaltına alındı, 200 araç kundaklandı.


Uğur Nuri Akın: “Eczacı varsa hayat var”

Kayseri’de 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken; Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, “Eczacı varsa hayat var” dedi.


Polise şikayet ettiği şahıs tarafından vurularak öldürüldü

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde, kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle şikayet ettiği şahıs tarafından evinin önünde silahla vurulan kadın hayatını kaybetti.


9 kişinin yaralandığı minibüs kazasında kafesi kırılan tavuklar boş araziye savruldu

– Ankara’da kontrolden çıkıp takla atan minibüsteki 9 aile ferdi yaralandı. Kaza sonucu araç içindeki kafesi kırılan ve boş arazi savrulan birçok tavuk telef oldu.


Kontrolden çıkan minibüs takla attı: 6 yaralı

Hakkari'de direksiyon hakimiyeti kaybedilen minibüsün takla atması sonucu 6 kişi yaralandı. Kaza, Hakkari-Yüksekova kara yolu üzerindeki Çiftlik mevkiinde meydana geldi. Yolun kaygan olmasından dolayı direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu minibüs kontrolden çıkarak takla attı. Yaralanan 6 kişi ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Erzurum polisinden metamfetamin operasyonu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 kilo 103 gram metamfetamin ele geçirdi.


Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine gençlik kampı

Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine gençlik kampı ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi, final sınavları öncesinde üniversite öğrencilerine yönelik doğa kampı gerçekleştirdi.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın gençlere, çocuklara, eğitime ve sosyal belediyeciliğe verdiği öneme binaen Karataş ilçesinde gerçekleştirilen gençlik...


Fotoğraf tutkunları Bitlis'teki taş evleri görüntüledi

Van'da açılan Temel Fotoğrafçılık Kursu'na katılan öğrenciler, Bitlis'in Hizan ilçesindeki taş evleri ve doğal yaşamı görüntüledi.


Başkan Kavuş: “Özel vatandaşlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur”

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, özel bireylerin hayatlarına dokunmak adına bugüne dek pek çok yatırımı hayata geçirirken, yaptıklarıyla engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.


Arnavutköy'de kaybolan 13 koyunu polis ekipleri bularak sahibine teslim etti

Arnavutköy'de koyunlarını otlatmak için dışarıya çıkaran çobanın 13 koyunu kayboldu. Polis ekipleri gece boyunca arama yaparak koyunları buldu ve sahibine teslim etti. Kaybolan koyunlar, başka bir hayvancı tarafından fark edilerek kendi ahırına alınmış ve polise ihbar edilmişti. Çoban, polis ekiplerine teşekkür etti.


Taksiciden kadın yolcuya akılalmaz teklif: “Seni çift katlı otobüse bindiririm, gidersin!”

İstanbul’da bir taksici, Suadiye’ye gideceğini söyleyen kadın müşterisini trafik bahanesiyle götürmek istemedi. Müşteri ile yaşanan tartışmada pişkin taksi sürücüsü, “Kadıköy’e geçerim, seni çift katlı otobüse bindiririm, gidersin” sözleriyle yolcuyu şoke etti. O anlar yolcunun cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.


Bulunan kafatası ve kemiklerin Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti

Berzeg'in 12 kemik ve kafatası ölüm nedeninin belirlenmesinin ardından toprağa verilecek


Doğum gününde kazada ölen hemşirenin ailesi isyan etti

Osmaniye'de doğum gününde trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki hemşire Tuğçe Nur Akıncı'nın ailesi, sürücünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına isyan etti. Baba Sinan Akıncı, kızının metrelerce sürüklenerek ölmesine içerlediğini belirtirken, anne Tevhide Akıncı ise suçsuz çocuğunun ölümüne sebep olan sürücünün tutuklanmasını istedi. Ailenin avukatı da kazanın kasten adam öldürme veya bilinçli taksirle gerçekleştiğini düşündüklerini ve sürücünün serbest bırakılmasının toplum vicdanını yaraladığını ifade etti.


Adana sıcaklarından kaçan vatandaşlar Yedigöze'ye akın ediyor

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Yedigöze Orman Parkı yazın aşırı sıcaktan kaçan vatandaşların ilgi odağı oluyor.


Burdur’da çıkan yangında ev, samanlık ve ahır kullanılamaz hale geldi

Burdur merkeze bağlı Yassıgüme köyünde gece saatlerinde ahırda başlayan yangın samanlığa ve eve sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları ile söndürülen yangında ahır, ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.


Ankara'da komiser yardımcısı Veysel Öztürk, eşi ve 2 çocuğunu katletmişti! Acı veda

Ankara'da intihar eden komiser yardımcısı Veysel Öztürk (33) ile öldürdüğü eşi Hasret (33) ile çocukları Nisanur (15) ve Mustafa Öztürk'ün (13) cenazeleri, Yozgat'ta toprağa verildi. Öte yandan evde yapılan incelemede Veysel Öztürk'e ait evde yanmış bilgisayar ve bir not bulundu.


Havalimanından giriş yaptılar! Pusetin altına sakladılar! Tam 73 kilo!

Havalimanından giriş yaptılar! Pusetin altına sakladılar! Tam 73 kilo! İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Nisanda Dubaiden gelen yabancı uyruklu kadın ve erkek yolcuyu, durumundan şüphelenerek gümrüklü bölge çıkışında durdurdu. PUSETTEN 73 KİLO ALTIN ÇIKTI AAda yer alan habere göre bu kişilerin yanındaki bebe...


Bakanlık atama haberlerini yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir internet sitelerinde yer alan 'atama' haberlerini yalanladı.


Edirne’de evde 4 tabanca ve mühimmat ele geçirildi

Edirne’de evde 4 tabanca ve mühimmat ele geçirildi Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin Havsa ilçesinde bir evde yapılan aramada 4 tabanca ve cephane ele geçilirken, 1 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Havsa’da bir evde dedektör köpeklerin de katılımıyla arama yaptı. Aram...


Erzurum'da photoshopla yaptırdığı yol izin belgesi, Afgan yolcuyu ele verdi

Erzurum'da, Afganistan uyruklu İbrahimi Bismillah (19), Ankara'ya gitmek için vatandaşı Abdul Jalal Saıghanı (34) adına düzenlenen yol izin belgesinin benzerini bin lira karşılığında photoshop ile yaptırınca yakalandı.


Hastaneye giderken otomobilinde can verdi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde hastaneye giderken direksiyon başında kalp krizi geçiren kuyumcu, ağaca çarparak duran otomobilinde can verdi.


Polonya’da madende göçük: 2 ölü, 10 yaralı

Polonya'nın güneyindeki bir madende göçük meydana gelmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 10 madenci yaralandı. Madende mahsur kalan bir madenciyi arama çalışmaları ise sürüyor.


Gebze Pelitli Yolu Caddesine asfalt

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Pelitli Yolu Caddesi'nin bozulmaların meydana geldiği 500 metrelik kısmında üstyapı yenileme çalışmaları yapıyor.


"Yüksekten düştü" denilerek hastaneye getirildi, gerçek bambaşka çıktı

"Olayla ilgili, 2 şüpheli ile Fidan'ı bıçakladığı saptanan Çetin Eren, tedavisinin ardından gözaltına alındı"


Vali Baruş hemşirelerin gününü kutladı

Vali Baruş hemşirelerin gününü kutladı Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- TÜRK Hemşireler Derneği İl Temsilcisi Helma Apaydın ve beraberindeki hemşireler, Isparta Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti. Ziyarette Vali Baruş, tüm hemşirelerin gününü kutladı.Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Baruş, hemşireliğin zorlu görevleri...


Endonezya’daki sel ve toprak kayması felaketi: En az 52 ölü

Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında bilanço artıyor. Batı Sumatra Afet Ajansı Sözcüsü Ilham Wahab yaptığı açıklamada, sel bölgesinde 52 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Cansız bedenlerden henüz 45’inin kimliklerinin tespit edilebildiğini belirten Wahab, kurtarma ekipleri, polis ve askerin kayıp 17 kişiyi arama çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Şiddetli yağışlar sonucu 249 ev,...


Japonya’da korkunç kaza: Araçlar birbirine girdi!

Japonya'nın Saitama eyaleti facia gibi bir zincirleme kazaya sahne oldu. Toda şehrindeki Shuto Otoyolu’nda seyir halindeki 4 kamyon ve 3 otomobil yerel saatle 07.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Kazanın ardından 3 otomobil ve 1 kamyonda yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Alevleri çok geçmeden söndüren ekipler, yanan araçlarda mahsur kalan 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin...


Melen Çayı’na çamurlu su döken personele soruşturma, belediyeye para cezası

Gölyaka Belediyesi’ne ait vidanjörden İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Melen Çayı’na 23 Nisan’da çamurlu su boşaltıldığı anlar Melen Çayı kenarında bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kayda alındı, görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Çaya çamurlu su döken, belediye personelleri hakkında idari soruşturma başlatıldı. Gölyaka Belediyesi'ne de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından para cezası uygulandı....


Siverek'te yağmur sonrası ortaya çıkan gökkuşağı görsel şölen oluşturdu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2 gün süren yağmurun ardından gökyüzünde beliren gökkuşağı, çiçeklerle birlikte adeta görsel bir şölen oluşturdu. Vatandaşlar bu anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.


Küçükçekmece’de 6 kişilik grup arasında kalıp önce darp edildi sonra bıçaklandı

Küçükçekmece'de, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 6 kişilik genç grup, bir kişiye saldırdı. 6 kişinin arasında kalan kişi, tekme ve tokatla darp edildikten sonra bıçaklandı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.


Antalyada İranlı sahte doktor yakalandı

Antalyada İranlı sahte doktor yakalandı Antalyada Konyaaltı Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız çalıştırılan muayenehane ile güzellik merkezlerine yönelik operasyon düzenledi. Sosyal medya üzerinden tespit edilen Liman Mahallesindeki bir muayenehanede gerçekleştirilen denetimde kendisini do...


Sümerevler’de park çalışmaları devam ediyor

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Sümerevler Mahallesi'ndeki park çalışmasını hızlandırdı. Park, yaz tatili bitmeden hizmete açılacak.


Putin, yakın müttefiki Savunma Bakanı Şoygu'yu neden görevden aldı?

Rusya'daki kabine değişikliklerine dair bazı fikirler... İlk olarak; Rusya'da kabine masasının çevresinde kim oturursa otursun, ülkedeki kilit kararları sadece tek bir adam alıyor - o da Devlet Başkanı Putin. Modern Rusya'da tüm siyasi sistem onun çevresinde inşa edilmiş durumda. Bu yüzden hükümete giren ya da çıkan isimleri düşünürken unutmamak gerekir ki, merkezi politikanın değişmesi pek de olası değil. Peki bu Rusya kabinesindeki görev...


Hastalık sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarla yeniden hayata bağlandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ali Şükrü Kavsaoğlu, ölümden döndüğü Covid-19 sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarıyla kurduğu bağ sayesinde yeniden hayata bağlandı.


Aliyev: "AGİT Minsk Grubu’nun feshedilmesinin zamanı geldi"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının geçmişte kaldığını belirterek, "Artık AGİT Minsk Grubu ve ona bağlı tüm kuruluşların feshedilmesinin zamanı geldi" dedi.


Şehit güvenlik korucusu Çetin Şeylan son yolculuğuna uğurlandı

Şabaniye Mahallesi'nde düzenlenen törene, Van Valisi Ozan Balcı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, Van Emniyet Müdürü Murat Mutlu, şehidin yakınları, askeri erkan ve yüzlerce kişi katıldı. Şabaniye Mahallesi'ndeki camide kılınan cenaze namazından sonra şehit Çetin Şeylan’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi alana getirilerek öz geçmişi okundu. 3 çocuk babası Çetin Şeylan,...


Orman işletme deposundaki patlamada yaralanmıştı... O işçi hayatını kaybetti

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, 8 gün önce orman işletme deposundaki damgalama tankında meydana gelen patlamada 2’si ağır, 3 işçi yaralandı. Ağır yaralı işçilerden Selçuk Yılmaz (44) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.


Kurban Bayramı öncesi uzmanı uyardı: "Çok fazla vaka almaya başladık"

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi’nden (SCÜ) Prof. Dr. İlhan Çetin, Kurban Bayramı öncesi, keneler aracılığıyla yayılan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili uyarılarda bulundu


Kaçan vagon liman kapılarını patlattı: O anlar kamerada

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde raylarda hiçbir bağlantısı olmadan boşa giderek Ceyport Limanının kapılarını parçalayan yük vagonu kamerada.


Aile boyu uyuşturucu taciri çıktılar

Afyonkarahisar’da baba ve oğlu ellerindeki yüzlerce uyuşturucu hapla yakalanırken baskın yapılan adresteki annenin ise uyuşturucu satışı başta olmak üzere 8 ayrı suçtan 26 yıl 4 ay 25 gün hapis cezası ile arandığı belirlendi.


Çocuklar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Meclisi üyeleri, kentin kültürel ve tarihi yerlerini gezerek şehrin sahip olduğu değerleri yakından görme fırsatı buldu.


Kadın çiftçiler traktöre bindi, şehir merkezine indi

Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle kadın çiftçiler traktörleriyle konvoy yaptı. Şehir merkezinde kadın çiftçileri traktör üstünde gören vatandaşlar şaşkına döndü.


Beyoğlu’nda siyahi kadınlara fuhuş operasyonu: Sokak ortasında böyle pazarlık yaptılar

Tarlabaşı Bulvarı’nda gece ve gündüz fuhuş pazarlığı yapan 6 siyahi kadın, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Kadınlara fuhuş yapması için aracılık yapan 2 şahıs da gözaltına alınırken, kadınların sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi,


Yoğun bakımda acı haberi alan aile ortalığı birbirine kattı

Denizli’de yakınlarını kaybeden şahıslar yoğun bakım ünitesine girdi. Uyarılara aldırış etmeyen acılı aile güçlükle dışarı çıkartıldı.


Ata Emre Akman için anma programı gerçekleştirildi

Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman için üniversitede hayır programı gerçekleştirildi.


Bir sahte doktor vakası da Antalya'da: Diplomasız şahıs muayenehane açtı, estetik operasyonları gerçekleştirdi

Antalya'da "sahte doktor" hakkında işlem başlatıldı. Ruhsatsız muayenehane çalıştıran şüphelinin diplomasının olmadığı ortaya çıktı


Adana’da Seyhan polisi suçlulara göz açtırmıyor

Adana'da Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 05-11 Mayıs tarihleri arasında hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 282 şahsın yakalandığını ve 36'sının tutuklandığını açıkladı.