‘KADıN VE çOCUKLARı öLDüRüP BöLGEYE YERLEşECEK’

İsrail’in savaşı yayma politikası ve Lübnan’daki kitlesel saldırıları bölgedeki harita tartışmaları açısından yeni bir aşamayı başlattı. Gazze’de kadın ve çocukları öldüren İsrail, Lübnan’daki son eylemlerinde de kitlesel sivil ölümleri gerçekleştiriyor. Kadın ve çocukları öldürmesi tesadüf mü yoksa bir harita planı mı yapılıyor?

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, İsrail’in yayılma amacını anlattı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile İsrail’in bölgedeki harita amaçlarını konuştuk. Keşir, İsrail’in kendi ülkesinde katı ve zorlayıcı politikalarla doğurganlık hızını artırmasının ve Gazze’deki çocuk ve kadınları öldürmesinin tesadüf olmadığını söyledi. İsrail’in Gazze’de soykırım yaparak ve kendi nüfusunu artırarak bölgede yayılmayı planladığını vurgulayan Keşir, “asıl büyük resim bu. Bunun için kadın ve çocukları öldürerek soykırım yapıyor. Filistin’de ölenlerin yüzde 70’i çocuk ve kadın. İsrail sadece Filistin için bir tehdit değil. Suriye, Lübnan başta olmak üzere bölgedeki, çevresindeki herkes için bir tehdit” diyor. Keşir Milliyet’e şunları söyledi:

FİLİSTİN’DE ÖLÜYOR İSRAİL’DE ÇOĞALIYOR: İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de her ölen 7 kişiden biri çocuk. 16 bin 673 çocuk, 11 bin 269 kadın ölmüş. 100 bin yaralı var. 10 binden fazla da kayıp var. Bunlar kayda geçenler. Ayrıca enkaz altında ne kadar kişi olduğu bilinmiyor. Saldırılardan zarar görenlerden yüzde 70’i kadın ve çocuk. Doğurganlık hızı açıklandı. Şöyle bir gerçek var. OECD tablosunu elinize aldığınızda bir ülke her daim OECD ortalamasının çok üstünde, neredeyse 2 katı. 3 çocuk. Bu ülke İsrail. İsrail ayrıca 60 yılda doğurganlık hızı hiç OECD ortalaması olan kritik eşiği yani 2.1’e düşmemiş. En düştüğü nokta 2.7. Sonra hemen çıkmış. Yani kendi çocuk ve kadınlarıyla ilgili doğurganlık konusunda sistematik bir çoğalma politikası uyguluyor İsrail. Nüfusu artıyor. Öyle olunca bu nüfus nereye yerleşecek?

YAYILMAK ANA HEDEFİ: Yani bölgede yayılmak için bir siyaset uyguluyorlar. Ana hedefi bu. Suriye’ye mi girecek Filistin’e mi girecek oraya mı girecek? Kendi çocuklarının artması için sistematik doğurganlık politikası uygulayan hatta bunun için zorlayıcı politikalar yapan İsrail eş zamanlı olarak Filistin’de kadın ve çocukları öldürüyor. Filistin’de ölenlerin yüzde 70’i çocuk ve kadın. Kadınları ve çocukları hedef alarak açık açık soykırım yapıyor. Asıl büyük resim bu. İsrail kendi vatandaşı için katı ve zorlayıcı bir doğurganlık politikası uygularken eş zamanlı olarak bölgede kadın ve çocuk katlediyor. Bu nüfusu azaltmak için bilerek ve isteyerek soykırım.

TÜM KOMŞULARI TEHDİT ALTINDA: Nüfusunu artırması da yayılmak için bir gerekçe. Yeni toprak ihtiyacı var. Bölgeye yerleşmek istiyor. Bu sadece Filistin ve Suriye için değil İsrail’in komşusu herkes için çok ciddi bir tehdit. Nüfus zorlayıcı politikalarla bölgeye yayılmak istiyor. İsrail’in vadedilmiş topraklar diyerek bir misyonu var. Bunu yaparken nüfus üzerinden yapıyor olması ve bunu bilerek ve isteyerek yapıyor olması, yani çocukları öldürmesi tesadüf değil. O topraklarda kadınları öldürerek doğurganlığı azaltmak istiyor. Çocukları öldürünce yeni nesil gelmez.

2024-09-20T04:16:36Z dg43tfdfdgfd