Finans

Trending:


Başarılı üniversiteli kızlar 19 Mayıs'ta Ankara semalarında uçtu

Üniversiteli kız öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ün Anma ve Gençlik Bayramı dolayısıyla gönüllü pilotlarla Başkenti havadan izledi.


53. Kepez Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni başpehlivan Dağdeviren kazandı

Çanakkale'nin Kepez beldesinde düzenlenen 53. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren kazandı.


Siverek’te kaza yapan otomobil cayır cayır yandı: 1 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kaza yapan otomobil cayır cayır yandı. Kazada araç sürücüsü yaralandı.


Fransız muhalif siyasetçilerden hükümetin Yeni Kaledonya’yı kolonileştirme politikasına eleştiri

Fransa'da muhalif siyasiler, hükümetin, ülkenin Hint-Pasifik'teki özerk bölgesi Yeni Kaledonya'yı kolonileştirme politikasını ilerletmesine imkan sağlayacak adımlarını eleştirdi.


Samsun'da 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyüş

Samsun'da 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında 1919 metrelik bayrakla yürüyüş yapıldı. https://haberglobal.com.tr/gundem/samsunda-1919-metre-uzunlugundaki-turk-bayragiyla-yuruyus-345343


Güvenlik korucusu ölü halde bulunmuştu... 5 şüpheli gözaltına alındı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 16 Mayıs’tan bu yana kayıp olarak aranan ve dün amcasının evinde silahla vurulmuş halde ölü bulunan Güvenlik Korucusu Engin Aslan’la (35) ilgili başlatılan soruşturmada, amca A.A.'nın ardından bugün de 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan’da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret kapsamında Pakistan’a geldi.


Arnavutköy’de 19 Mayıs kutlamalarında Bilal Sonses konseri

Arnavutköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenene etkinlikler, binlerce kişinin eğlendiği Bilal Sonses konseri ile son buldu.


Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar'da hedef 100 bin varil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'daki petrol üretimine ilişkin, 'Bir taraftan yolları yapıyoruz bir taraftan buraya makinelerimizi, kuyularımızı, kulelerimizi getiriyoruz ve bu çalışmalarla inşallah 2024 sonuna kadar da 100 bin varile ulaşmayı hedefliyoruz' dedi.


Kayıp yaşlı adam ormanda ölü bulundu

Karabük’ün Eflani ilçesinde kayıp ihbarında bulunulan yaşlı adam, ormanlık alanda ölü bulundu.


Aşırı sağın Madrid'deki mitingi sosyalizmi ve İspanya Başbakanı Sanchez'i hedef aldı

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 6-9 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde İspanya'da aşırı sağcı Vox partisinin ev sahipliğinde Madrid'de düzenlenen mitinge katılan aşırı sağın liderleri sosyalizmi ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i hedef aldı.


Zehir tacirleri Carlos'tan kaçamadı: Gizlenen uyuşturucudaki "kahve" detayı

Edirne'de bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı. https://haberglobal.com.tr/gundem/zehir-tacirleri-carlostan-kacamadi-gizlenen-uyusturucudaki-kahve-detayi-345332


Yağmur yağarken dua! Yağmur Duası nasıl yapılır? Yağmur Duası Arapça Türkçe sözleri okunuşu!

Dünya'nın önümüzdeki günlerde susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı konuşuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kuraklık sorununa karşı cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur duası edileceğini duyurusu yapıldı. Peki ama Yağmur duası nasıl edilir? Yağmur Duası Türkçe Arapça okunu nasıl?


Bayrampaşa’da Forum İstanbul AVM’de intihar girişimi

Bayrampaşa’da bulunan Forum İstanbul AVM'de bir kişi, ikinci kattan atlayarak intihar girişiminde bulundu. Yaralı şahıs, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.


Kahramanmaraş'ta korkutan deprem

Kahramanmaraş'ta 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


İran Kızılayı “Reisi’nin helikopteri bulundu” iddialarını yalanladı

İran Kızılayı’ndan devlet televizyonunun Reisi’nin içerisinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşıldığına ilişkin iddiaya yalanlama geldi.


Fener alayında buluştular: Milli mücadele ruhu 105 yaşında

Kocaeli’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. 7’den 70’e yüzlerce vatandaşlar milli mücadele ruhu ile ellerinde Türk bayrağıyla kilometrelerce yürüdü.


İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza geçirdi

İran - Azerbaycan sınırında Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde baraj açılışına katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi.


Son dakika: Süper Loto çekilişi sonuçları belli oldu! 19 Mayıs 2024 Süper Loto bilet sonucu sorgulama ekranı!

Haftanın üç günü çekilen Süper Loto'da bu akşam çekiliş heyecanı yaşandı. Merakla beklenen, Süper Loto çekilişi 21:30'da gerçekleşti. Bugün çekilen Süper Loto'da bilet sorgulama işlemi başladı. İşte Süper Loto sonucu sorgulama ekranı...


Diyarbakır’da çalılıklarda mahsur kalan 2 çocuk kurtarıldı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde çalılıklarda mahsur kalan 2 çocuk kurtarıldı.


Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 kişi tutuklandı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 7 şüpheli tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın firari sanığı Serdar Sertçelikin iddiaları üzerine, "suç işlemek için anlaşma", "adil yargıla...


Komşu ülkelerden İran’a destek mesajı

Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Azerbaycan, Irak ve Pakistan, İran’a destek mesajı yayınladı.


AK Parti kampa giriyor… 28’inci dönem milletvekilleri ilk kez bir araya gelecek

AK Parti milletvekilleri ve yerel yönetimler kampını art arda yapmaya hazırlanıyor. 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasındaki milletvekili ve genel merkez yönetimi kampında hem seçim sonuçları değerlendirilecek hem de değişim başlığı gündemde olacak. AK Partili belediye başkanları ise 1-2 Temmuz'da bir araya gelecek.


Biden "şiddet içermeyen" Filistin gösterilerini desteklediğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, Georgia eyaletinde Morehouse College isimli üniversitenin mezuniyet töreninde, barışçıl, şiddet içermeyen protestoları desteklediğine dair açıklamalarda bulundu.


Otel lojmanında yangın! 9 kişi hastanelik oldu

Otel lojmanında yangın! 9 kişi hastanelik oldu Antalyanın Alanya ilçesinde otel çalışanlarının kaldığı lojmanda çıkan yangında dumandan etkilenen 9 kişi hastaneye kaldırıldı. Türkler Mahallesinde altı katlı lojmanın üçüncü katında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Fotoğraf: AA İtfaiye ekiplerinin ...


Kontrolden çıkan motosiklet devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkan motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada sürücü hayatını kaybetti.


Cumhurbaşkanı Erdoğandan Reisiye geçmiş olsun mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Reisiye geçmiş olsun mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran Cumhurbaşkanı, kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği v...


Arabaya giren yılanı ustaca çıkardı, görenler şaştı kaldı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde arabanın jantında yılan bulunduğunu fark eden vatandaşlar panik yaşarken, bir vatandaşın yılanı bulunduğu yeren profesyonelce çıkarması şaşkınlık oluşturdu. https://haberglobal.com.tr/gundem/arabaya-giren-yilani-ustaca-cikardi-gorenler-sasti-kaldi-345321


Başkan Ali Koç ve yöneticiler soyunma odasına indi!


Vali Hatipoğlu, patlamada yaralanan jandarma personelini ziyaret etti

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan 5'i jandarma olmak üzere 7 kişinin tedavileri devam ediyor. Vali Numan Hatipoğlu, yaralıları hastanede ziyaret etti.


Malatya’da fener alayı yürüyüşü

Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde fener alayı düzenlendi.


AFAD'dan İran'daki helikopter kazasıyla ilgili açıklama!

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içinde bulunduğu helikopterin kaza geçirmesiyle, İran’ın Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla arama kurtarma helikopteri talep ettiğini açıkladı. Açıklamada, Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerinden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 aracın bölgeye intikal etmek üzere yola çıktığı belirtildi. Ankara, Diyarbakır ve Konya’dan da 15'er kişilik...


Trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Kıbrıs'ta geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Uzman Çavuş Mücahit Demirel memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı.


İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mensuri: "Helikopterdeki 2 kişiyle birkaç kez irtibat kurduk”

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mensuri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içerisinde bulunduğu helikopter ile temas kurduklarını söyleyerek, “Birkaç kez helikopterdeki 2 kişi ile irtibat kurduk. Görünüşe göre ciddi bir kaza değil" dedi.


Trafik magandası dehşeti kamerada! Aracın camını yumrukla kırdılar

Trafikte korna çalarak uyarıda bulunduğu 2 kişinin saldırısına uğrayan Yusuf Alperen, yumruk atarak aracının camını kıran 2 kişiden şikayetçi oldu. https://haberglobal.com.tr/gundem/trafik-magandasi-dehseti-kamerada-aracin-camini-yumrukla-kirdilar-345327


MSB’den İran’daki arama kurtarma çalışmalarına destek

Milli Savunma Bakanlığı tarafından (MSB) yapılan açıklamada, "İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere 1 Akıncı İHA ve 1 gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.


Niğde’de fener alayı düzenlendi

Niğde’de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.


Türkiye'den İran'a "geçmiş olsun" mesajı: Kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın içinde olduğu helikopterin düşmesi sonrası Türkiye'den ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'ın talebi üzerine arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçildiği bildirildi.


Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler

Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu.


Otobüs anne ve oğula çarptı!

Otobüs anne ve oğula çarptı! DHAnın haberine göre; kaza, saat 18.00 sıralarında Kocasinan ilçesi Yeşil Mahalle Erkilet Bulvarında meydana geldi. Ebru A. (28) ile oğlu Selahattin A.ya (10) yolun karşısına geçmeye çalışırken sürücüsü henüz öğrenilemeyen 38 AB 105 plakalı özel halk otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle anne ile oğlu otobüsün altında kal...


Özgür Özel: Atatürk, bu Cumhuriyeti sadece ve sadece gençlere emanet etti

Gençlerin Cumhuriyete sahip çıkmalarını isteyen Özel, "Mustafa Kemal Atatürk bu partiyi kurdu ve dedi ki, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Peki bunu nasıl yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öleceğini, toprak olacağını biliyor da peki bu ülkenin ilelebet yaşayacağına, var olacağına nasıl emin oluyor. Birisine emanet etmiş olması lazım. Vallahi ne genel başkanlara ne...


İran talep etti MSB harekete geçti! AKINCI İHA ve Cougar tipi helikopter görevlendirildi

İran makamlarının, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yaptığı talep üzerine MSB tarafından arama kurtarma faaliyetlerine destek açıklaması geldi. MSB’den yapılan açıklamada, “İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirildi” ifadeleri kullanıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reisi ile ilgili açıklama! Her...


HÜRJET'ten nefes kesen gösteri! İzleyiciler hayran kaldı

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, SoloTürk ve HÜRJET, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'da muhteşem bir gösteriye imza attı. İlk kez bir gösteride yer alan HÜRJET, yaklaşık 15 dakika vatandaşların nefesini kesti. Gösteri, kentin farklı bölgelerinden on binlerce kişi tarafından takip edildi. Gösteriyi Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun...


Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Haluk Levent'in katılımıyla gerçekleştirildi

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü, ünlü sanatçı Haluk Levent'in de katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da katıldı. Yüzlerce vatandaşın eşlik ettiği yürüyüş, Osmangazi Meydanı'nda son buldu. Başkanlar ve Haluk Levent, vatandaşlarla birlikte yürüdü.


Kuşadası’nda binler Ata’sı için yürüdü

Kuşadası’nda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen korteje binlerce Kuşadalı katıldı.


Telefon şarjdayken patladı, evde yangın çıktı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde telefonun şarjdayken patlaması sonucu çıkan yangın apartman dairesi kullanılamaz hale geldi.


Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan'daki 'Pontus' iddiaları asılsızdır

Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir" açıklamasında bulundu.


TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret kapsamında geldiği Kazakistan’da Türkiye’nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti.


Akaryakıt istasyonunda ilginç anlar: Kendini yıkattı

Düzce'de bir kadın, akaryakıt istasyonunda oto yıkama için kullanılan bölümde tazyikli suyla kendisini yıkattı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. https://haberglobal.com.tr/gundem/akaryakit-istasyonunda-ilginc-anlar-kendini-yikatti-345388


Türk arama kurtarma ekibi, İran'a intikal için yola çıktı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza geçirmesinin ardından Türkiye'den gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep edildiğini belirterek, "Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır." ifade...