DIYARBAKıR, VAN VE BITLIS'TE KAR YAğışı ETKILI OLDU

Diyarbakır, Bitlis ve Van'da kar yağışı etkili oldu. Kar tarihi mekanlarda güzel manzaralar neden olurken bazı bölgelerde ise zirai dona neden oldu.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde etkili olan yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezi ile Ergani, Silvan ve Kulp ilçelerinin bazı bölgeleri beyaza büründü. Trafikte de görüş mesafesinin düşmesiyle sürücüler zor anlar yaşadı.

TARİHİ MEKANLARDA GÜZEL MANZARALAR

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri ve Hazreti Süleyman Cami, İçkale ve Keçi Burcu gibi kentin simgesi haline gelen mekanlarda güzel görüntüler oluşturdu. Tarihi mekanlara gelenler o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

VAN- BAHÇESARAY KARA YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Sıcak, güneşli günlerin yaşandığı, ağaçların çiçek açtığı Van'da da kar yağışı etkili oldu. Kar altında yürüyenler, yağışların yöredeki kuraklık için iyi olacağını, bundan sonra da yağmurun etkili olmasını temenni ettiklerini söyledi. Van'ın Bahçesaray ilçesinde yüksek rakımlı köylerde kar kalınlığının yer yer 20 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kar ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray kara yolu ise ulaşıma kapatıldı.

Kayısı, can erik, sarı ve siyah erik türlerinin bulunduğu Edremit ilçesindeki meyve ağaçları da yağan kardan etkilendi. İlçeye bağlı Eski Cami Mahallesi'nde yaşayan Ali Zorer, yağan kar nedeniyle bahçesindeki aşılı ve tomurcuklanan meyve ağaçlarının zarar gördüğünü söyledi.

YÜKSEKOVA’DA DA KAR ETKİLİ OLDU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi de kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kar yağışı nedeniyle kara yollarında sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, Diyarbakır, Mardin ve Batman'ın kuzeyi ile doğusunun karla karışık yağmur, yüksek yerlerinin kar yağışlı, Siirt ve Şırnak çevrelerinin kuvvetli kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Yapılan uyarıda, Siirt’in batı ilçelerinde (Merkez, Kurtalan, Baykan) 10 ile 20 santimetre; Siirt’in doğu ilçelerinde (Şirvan, Tillo, Eruh, Pervari) ve Şırnak çevrelerinde (Merkez, Güçlükonak, Silopi, Uludere, Beytüşşebap) 20 santimetre üzeri yoğun kar yağışları beklendiği belirtilerek, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

2023-03-31T10:09:05Z dg43tfdfdgfd