CUMA NAMAZı KAç DAKIKA SüRER, KAçTA BITER? CUMA NAMAZı SüRESIYLE ILGILI DETAYLAR...

Cuma namazının kaç dakikada biteceği süresi hem namaza gidenler tarafından hem de namazdan beklenenler tarafından merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, Cuma namazı ne kadar, kaç dakika sürer? Cuma namazı kaçta biter? İşte ortalama Cuma namazı süresiyle ilgili detaylar...

Cuma namazının ortalama kaç dakika süreceği, Cuma günü olması vesilesiyle gündemde yer alıyor. Cuma namazı sonrasında işlemleri bulunan vatandaşlar, bu hususta Cuma namazı kaç dakika sürer sorusuna cevap arıyor. İşte Cuma namazının başlaması ve bitmesi arasındaki geçen süreyle ilgili bilgiler...

CUMA NAMAZI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Cuma namazı için herhangi bir süre standardı bulunmamakla birlikte ortalama 45 dakika ile 1 saat arası süreceği düşünülmektedir. Cuma namazının kaç dakika süreceği, namaza giden kişinin Zühr-ü Ahir gibi namazları kılıp kılmamasına da bağlıdır.

Cuma namazının bitme süresi, tamamen kıldıran imama göre değişkenlik gösterebilir. Kimi imam hutbe kısmını uzun tutarak, namaza daha geç başlayabiliyor. Kimi imamlar ise, hutbeyi kısa tutarak bir an önce namazı kısa süre içinde kıldırabiliyor.

Sabit bir durum olmaması nedeniyle ortalama bir vakit söylemek daha doğru olacaktır. Genellikle en az 40 dakika, en fazla 1 saat kadar süren bir namazdır. Tamamen cami hocasının kıldırma şeklinde göre değişen bir durumdur.

Abdest nasıl alınır? Namaz abdesti alınışı Diyanet! Abdest alırken okunacak dualar! Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat? Cuma namazı kılınışı Diyanet bilgisi! Cuma günü çekilecek tesbihler, zikirler, esmalar! Cuma günü okunacak dualar ve sureler neler?

2021-12-24T10:40:27Z dg43tfdfdgfd