CHP'DE KOLTUK KAPMA SAVAşı BAşLADı... ANKARA BU IDDIAYı KONUşUYOR

28 Mayıs hezimetinin ardından CHP'de koltuk kapma savaşı her geçen gün kızışıyor. Seçim hezimetinin faturasını MYK üyelerine kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu'nu karşısında rakip olarak görmek istemediği için ilerleyen süreçte bazı tavizler verebileceği konuşuluyor.

CHP'de geçen perşembe günü 17 üyenin istifasıyla sonuçlanan MYK toplantısının ardından gözler yeni yönetim kadrosuna çevrilirken, koltuk kapma yarışı da başladı. Yeni yönetimin belirlenme sürecinde bazı aday isimlerin, kendini yönetim kadrosuna dâhil ettirebilmek için günlerdir kulis yaptığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler: İstifa et, babanın çiftliği değil ki

Seçim hezimetinin faturasını MYK üyelerine kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik tepkilerin önünü kesmek için 17 ismin istifasını perşembe günü kabul etti. Cumartesi günü Parti Meclisi'ne (PM) başkanlık eden Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yı belirleme sürecinde adı kulislerde geçen bazı isimlerin lobi faaliyeti yürüterek koltuk savaşına girdiği öne sürüldü.

Türkiye'yi bölme hayalleri suya düştü... Teröristbaşından Yedili Masa'ya yeni talimat

Öte yandan son dönemde Kılıçdaroğlu ile sık sık görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da parti üzerindeki kontrolünü yavaş yavaş artırması dikkat çekiyor.

Meclis'te CHP'nin grup başkanvekilliğine atanan isimlerden olan Gökhan Günaydın'ın da İmamoğlu'na yakınlığı ile biliniyor.

Ekrem İmamoğlu yönetimi isyan ettirdi: Yapmayacaksa para toplayıp biz yapalım

Sabah'ta yer alan habere göre geçmiş dönemde Kılıçdaroğlu'na muhalif söylemleri ile de hafızalara kazınan Günaydın'ın bu göreve getirilişinde İmamoğlu'nun büyük rol oynadığı iddia ediliyor. Genel başkanlık yarışında İmamoğlu'nu karşısında rakip olarak görmek istemeyen Kılıçdaroğlu'nun ilerleyen süreçte yeni tavizler verebileceği de konuşuluyor.

Hacer Foggo, seçim sonrası yoksulları hedef gösteren CHP elitlerine isyan etti

2023-06-05T05:02:52Z dg43tfdfdgfd