‘O ALKışLAYANLAR DA INSANLıK SUçU IşLEDI’

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM REFERANDUM: (2028’de yapılması planlanan Genel Seçimlerin referandum niteliğinde olacağını belirterek) AB hedefinde hızla kalkınan zenginleşen bir ülke mi, Şangay İşbirliği Örgütü’nün peşinde 4 bin 500 dolarlık bir ülke mi? Biz bu ülkeyi 45 bin, sonra 55 bin, 60 bin dolar milli geliri olan bir hale getireceğiz. Paradan değil, etiketlerden sıfır atacağız. Maaştan değil, masraftan sıfır atacağız.

CHP’Lİ BELEDİYELER İCRAAT YAPMASIN: Sosyal Güvenlik Kurumu’na, belediyelerin borcu hep çoktu. Hep çok olacak. Çünkü sebebi şu, Türkiye’de CHPli belediyeler icraat yapmasın, iş yapmasın, diye çok haksızlığa uğruyorlar. Örneğin Antalya’da 2,5 milyon kış nüfusuna göre para yolluyorlar, ‘25 milyona hizmet et’ diyorlar. Muğla’da da öyle, Aydın’da da öyle. Bütün tatil beldelerinde öyle. Bursa gibi bir belediyeyi yıllarca yönettiler. İşte Mustafa Bozbey burada, ‘Kaç para borcun var?’ diye sordum. 900 milyon dolar. 30 milyar TL.

RESMEN ENKAZ DEVRETTİLER: Türkiye’nin en borçlu belediyeleri AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler. Denizli Belediyesi, Balıkesir Belediyesi, Bursa Belediyesi hemen dibimizde. En borçlu 5 belediyeden 3’ü. Resmen bize enkaz devrettiler. Elimizi, kolumuzu bağlamaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız..

BİZİ ÇOK HAFİFE ALIYORSUNUZ: Bugün haberler geliyor. CHP’li belediyelere borçlar yüzünden haciz işlemi yapacak. Talimatları vermiş. Parayı AK Parti’li harcamış, biz ödeyeceğiz. Hem de şimdi. Haciz yaparak aracımızı, gerecimizi bağlatacakmış. Efendim, çöpleri toplayamaz hale getirecekmiş. Genel Başkan olarak kendi ellerimle toplarım, yine namerde muhtaç etmem bu milleti. Bizi çok hafife alıyorsunuz.

Bursa Ulu Camii’nde cuma namazı sonrasında konuşan Özel, Filistin’de yaşanan katliama değindi. Özel, şunları söyledi: “Amerika Parlamentosunda, Temsilciler Meclisinde büyük bir utanç yaşandı. Bir savaş suçlusu, bir katliam suçlusu olan Netanyahu dakikalarca birileri tarafından alkışlandı. O vicdansızlara sormak gerekir: Neyi alkışlıyorsunuz? 40 binden fazla kişi katledildi. Tabii protesto eden ve kahramanca duruş sergileyenleri buradan tebrik ediyorum ama o alkışlayanlar Netanyahu kadar büyük bir insanlık suçu işliyorlar. Bir katliamcıya cesaret vermek katliama ortak olmaktır. Bunu kimse unutmasın.”

Sırtında küfe taşıdı

CHP lideri Özel, ‘Mudanya Halk Buluşması’nda iki gencin miting alanına getirdiği küfeyi sırtına takarak konuştu. Özel, “Biz bu küfeye ne yük koyarsan koy taşırız. Taşıyamayan bırakacak. Getir sandığı, küfeyi biz taşıyacağız” dedi.

2024-07-27T04:04:40Z dg43tfdfdgfd