EKREM İMAMOğLU İSTANBUL’UN FETHI’NIN 570. YıL DöNüMü KUTLAMALARıNDA KONUşUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlamalarında konuşuyor. 

İBB Başkanı İmamoğlu, bugün yaptığı çağrıyla "Bu akşam göz göze geleceğiz, yürek yüreğe olacağız. Yapacaklarımızı ve değişimi konuşacağız. Tüm kalpleri fethetmek için nasıl daha hızlı koşacağımızı birlikte paylaşacağız." demişti. İmamoğlu'nun İstanbul'un Fethi'ndeki konuşmasında söyleyecekleri merakla bekleniyordu.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Girdiğimiz yeni dönemin ilk günündeyiz. Bu ülkenin tarihine hepiniz saygı duyuyorsunuz. Bir kutuplaşmayla yüz yüze olmamıza rağmen barış içinde yaşayabileceğimize hep birlikte inanıyoruz. Umutsuzlukla yüz yüze olmamıza rağmen bu topraklardan umut fışkırabileceğine inanıyoruz. Birtakım bölen siyasete rağmen daha güçlü birlik oluşturmanın mümkün olabileceğine inanıyorsunuz.

Tarih akışını fetihler değil fatihler değiştirir. İstanbul 5 yıl düşman işgali altında kalmıştır. İşgalden kurtarıp bir kez daha bizlere armağan eden kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ona da olan borcumuzdur. Ne demiştir Atatürk, 'Geldikleri gibi gidecekler'. Mücadeleye devam eden milletin azim ve kararının üzerinde hiçbir güç tanımayan Atatürk'ün bize emanetidir aynı zamanda İstanbul. Fatih'in ve Atatürk'ün emanetini hep birlikte sonsuza kadar yaşatacağız değil mi? 

Ayrıntılar geliyor...

]]>

2023-05-29T18:21:46Z dg43tfdfdgfd