ZELENSKI, TRUMP’ıN ADAYLığıNDAN ENDIşELI

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, yaklaşan ABD seçimlerinden kaygılı olduğunu, Joe Biden yönetiminin değişme ihtimalinin kendisini korkuttuğunu söyledi.

Zelenski, geçmişte eski Başkan Donald Trump’ın kendisine Biden kadar destek vermediğini söyledi ancak o zaman işgalin başlamadığını, bugünkü şartlarda Trump’ın tavrının ne olacağını bilmediğini söyledi. Biden yönetimi işgalin başından beri Ukrayna’ya 37 milyar dolarlık askeri yardım taahhüt etti. 

Joe Biden

Öte yandan 2024 için adaylığını açıklayan Trump, Ukrayna’yı bugün olduğu gibi desteklemek yerine savaşı bitirmenin bir yolunu arayacağını söyledi. Wall Street Journal gazetesine konuşan Zelenski, Washington’da bir yönetim değişiminin askeri yardımlara etkisinden endişe ettiğini söyledi. 

Donald Trump

‘TAVRI NE OLURDU  EMİN DEĞİLİM’

Trump’ın “Savaşı 24 saatte bitirebilirim” şeklindeki çıkışını anlamadığını söyleyen Zelenski, “Dürüst olmak gerekirse, herkes gibi değişimin daha iyiye olmasını istersiniz. Fakat tam ters yönde de olabilir. O (Trump) görevdeyken savaş başlasaydı tavrı ne olurdu emin değilim” ifadelerini kullandı. 

2023-06-05T04:12:47Z dg43tfdfdgfd